Julkaistu 9.11.2020

Syö hyvin ja tee hyvää: Uudessa Lucia-leivoksessa maistuvat valkosuklaa ja puolukka

Folkhälsan ja Fazer Café Kluuvikatu 3 lanseeraavat tämän vuoden uutuuden: Lucia-leivoksen. Kauniissa leivoksessa maistuvat juustokakku, puolukka, kinuski ja paahdettu valkosuklaa, ja se on myynnissä kahvilassa tästä päivästä lähtien aina jouluun saakka. Jokaisesta myydystä leivoksesta Fazer Café Kluuvikatu 3 lahjoittaa yhden euron Folkhälsanin Lucia-keräykseen, jonka tuotoilla tuetaan ennaltaehkäisevästi lapsiperheitä, joilla on erilaisia haasteita arjessaan.

Uuden leivoksen on luonut Fazer Café Kluuvikatu 3:n kondiittorimestari Eero Paulamäki. Leivos on gluteeniton, siinä on masariinipohja ja juustokakkutäyte, ja sen on maustettu paahdetulla valkosuklaalla, marengilla, puolukoilla ja kinuskilla.

– Leivos on elegantti ja kevyt, ja maistuu useimmille. Olen koristellut sen käsintehdyin tulenlieskoin, jotka on tehty valkosuklaasta ja hivenestä lehtikultaa, Paulamäki kertoo.

Jokaisesta myydystä leivoksesta Fazer Café Kluuvikatu 3 lahjoittaa yhden euron Folkhälsanin Lucia-keräykseen. Lucia-keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia arjessaan. Syitä lapsiperheiden ahdinkoon on monia. Köyhyys, sairaus tai puuttuva tukiverkosto voi uuvuttaa perheen ja tehdä vanhemmuudesta ylivoimaisen raskasta, vaikka halua ja kykyä olla hyvä vanhempi löytyykin. Vuoden 2019 Lucia-keräys tuotti yhteensä 181 000 euroa. Myös tänä vuonna rahat menevät lyhentämättöminä ennaltaehkäisevään työhön lapsiperheiden parissa, jotka tarvitsevat tukea.

– Olemme iloisia ja kiitollisia uudesta yhteistyöstä Fazer Café Kluuvikatu 3:n kanssa, ja heidän tuestaan tälle keräykselle ja tärkeälle tarkoitukselle. Lucia-leivos tuntuu juuri oikealta. Olemme iloisia voidessamme tarjota jotakin uutta ja mukavaa, erityisesti näinä aika synkkinä ja raskaina aikoina, Folkhälsanin toimitusjohtaja Georg Henrik Wrede sanoo.

– Fazer Café Kluuvikatu 3 haluaa omalta osaltaan olla kartuttamassa keräystä ja lahjoittaa jokaisesta myydystä Lucia-leivoksesta euron Folkhälsanille. Meille suomalaisena, liki 130-vuotiaana perheyrityksenä on tärkeää tuottaa ympärillämme oleville ihmisille ilon hetkiä ja hyvinvointia, sanoo Fazer Cafés -liiketoiminnasta vastaava Fazer Retail Finlandin toimitusjohtaja Miika Kostilainen.

Tänä vuonna leivosta valmistetaan vain Fazer Café Kluuvikatu 3:ssa Helsingissä.

Lucia-kruunajaiset Helsingin tuomiokirkossa sekä sitä seuraava Lucia-kulkue keräävät tavallisesti tuomiokirkon täyteen ja jopa 30 000 henkilöä seuraamaan kulkuetta Helsingin keskustaan. Tänä vuonna, koronapandemian takia, suurta yleisöä ei valitettavasti voi päästää kirkkoon, eikä kulkuetta järjestetä lainkaan.

– Monelle pääkaupunkiseudun perheelle on ollut tärkeä perinne tulla Helsingin keskustaan 13. joulukuuta ja nähdä Lucia, joko kirkossa tai kulkueen reitillä. Tänä vuonna tähän perinteeseen tulee katkos, joten olemme iloisia voidessamme tarjota jotakin, josta toivottavasti voi tulla uusi perinne: nauttia hyvää tekevä leivos Fazer Café Kluuvikatu 3:ssa Lucia-aikaan yhdessä läheisten ihmisten kanssa, Wrede sanoo.

Lisätietoja:

Georg Henrik Wrede, toimitusjohtaja, Samfundet Folkhälsan, 044 788 6000, georghenrik.wrede@folkhalsan.fi
Camilla Westerlund, kommunikationsdirektör, Folkhälsan, 050 374 8239, camilla.westerlund@folkhalsan.fi
Toimitusjohtaja Miika Kostilainen, Fazer Retail Finland, 040 486 9832, miika.kostilainen@fazer.com