Julkaistu 7.2.2020

Lucia-keräys ylsi hienoon tulokseen

Vuoden 2019 Lucia-keräystulos on 181 000 euroa. Keräystuotot käytetään ennaltaehkäisevään työhön tukea tarvitsevien lapsiperheiden hyväksi.

Lucia-keräys päättyi 31.1.2020 ja tulos on hieno, 181 000 euroa. Vain kerran aikaisemmin keräys on yltänyt tätä parempaan tulokseen, viime vuoden ennätystulos oli 193 000 euroa. Vuonna 2017 keräystulos oli 164 000 euroa ja vuotta aiemmin 148 000 euroa.

Vuonna 2019 Suomen Lucia täytti 70 vuotta. Loistavan tuloksen ansiosta voimme jälleen tukea monia lapsiperheitä, joilla on haasteita arjessaan.

– Tämä on todella arvokasta ja edellytys sille, että voimme tukea ihmisiä, jotka ovat vaikeassa elämäntilanteessa. Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia, Folkhälsanin perhe- ja suhdetyön osastopäällikkö Pia Rosengård-Andersson sanoo.

– Jatkamme FamiljeKraft-leirien järjestämistä, tälle vuodelle suunnitteilla on viisi leiriä. Tämän lisäksi pystymme järjestämään useita tukiryhmiä vanhemmille sekä Trappan-koulutuksia ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat lapsia, jotka ovat joutuneet todistamaan väkivaltaa.

Varhainen välittäminen tärkeää

Lucia-keräyksen tuotot on ohjattu samaan tarkoitukseen vuodesta 2014 lähtien. Lapsiperheillä voi olla haastavaa monista eri syistä. Esimerkiksi köyhyys, sairaudet tai tukiverkoston puuttuminen lisäävät uupumisen riskiä monissa perheissä, vaikka halua ja kykyä hyvään vanhemmuuteen olisikin.

Varhainen välittäminen hyödyttää niin perheitä kuin yhteiskuntaakin: tuen ansiosta suuria toimenpiteitä ei välttämättä tarvita.

– Yksinäisyys on hyvinvointiyhteiskuntamme suuria haasteita. Lucian avulla voimme luoda yhteisöllisyyttä, huolehtia toisistamme ja tukea niitä, joilla on vaikeuksia, Samfundet Folkhälsanin toimitusjohtaja Georg Henrik Wrede sanoo.

– Olemme sydämellisesti kiitollisia suurenmoisista avustuksista, joilla niin yksityishenkilöt, organisaatiot kuin yrityksetkin ovat tukeneet Folkhälsanin Lucia-keräystä. Jokainen avustus, niin pieni kuin suurikin, on äärimmäisen tärkeä työssämme tukea tarvitsevien perheiden puolesta. Lucia-keräys on tehokas ja turvallinen tapa antaa tukea sitä tarvitseville täällä koti-Suomessa. Vielä kerran – kiitos!

Vapaaehtoisten voimin

Suomen Lucia on sekä kulttuuriperinne että keräys. Lucia-koneisto koostuu monesta osasta ja mukana on lukemattomia ihmisiä. Perinteen ja keräyksen mahdollistavat niin Folkhälsanin, Ylen ja Hufvudstadsbladetin työntekijät kuin suuri joukko vapaaehtoisiakin.

– Olemme erittäin iloisia vahvasta omistautumisesta, jonka Lucia-perinne luo, Folkhälsans förbundin johtaja Viveca Hagmark sanoo.

– Meillä on suuri määrä vapaaehtoisia, jotka valjastavat aikansa ja osaamisensa järjestääkseen vierailuja sairaaloihin, päiväkoteihin, vanhainkoteihin, juhliin ja konsertteihin, ja me näemme, kuinka paljon nämä vierailut merkitsevät.

”Kaikki tarvitsevat hieman Luciaa”

Suomen Lucia 2019 Sara Ray teki seurueineen yli 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja juhlatilaisuuksiin joulu- ja tammikuussa.

– Tämä oli paljon suurempaa, kuin olin odottanut, Sara Ray sanoo.

– Lähes kaikki kokivat laulumme, valomme ja läsnäolomme koskettavan. Kaikki tuntuvat tarvitsevan hieman Luciaa elämäänsä. Yllätyin itsekin siitä, kuinka paljon liikutuin.

Ylen suoraa lähetystä Lucian kruunajaisista Helsingin tuomiokirkossa seurasi Yle Fem -kanavalla lähes 100 000 katsojaa ja Areenassa noin 5 000 katsojaa. Monta tuhatta seurasi kruunajaisia myös paikan päällä kirkossa sekä suurten ruutujen välityksellä Senaatintorilla. Kauneimmat joululaulut Lucian kanssa näytettiin Yle Fem- ja TV1-kanavilla, ohjelma keräsi yhteensä yli 250 000 katsojaa.

Folkhälsan valitsee Suomen Lucian yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa.

 

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Camilla Westerlund, puh. 050 374 8239
Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen lucia@folkhalsan.fi

Lue lisää Suomen Luciasta ja osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi
Tykkää Suomen Luciasta Facebookissa www.facebook.com/finlandslucia
Tykkää Suomen Luciasta Instagramissa @finlandslucia

 

Kuva: Folkhälsan/Askar Ibragimov