Publicerad 23.10.2019

Här är årets luciakandidater!

I dag har årets luciakandidater träffats för första gången på De tios dag: en intensiv dag med intervjuer, fotograferingar, sång och kampanjförberedelser. Det är tio glada och motiverade kandidater som vill bli Finlands Lucia i år.

Årets luciakandidater presenteras var och en för sig på söndag 27.10 och då börjar också luciavalet på www.lucia.fi. Under De tios dag får luciakandidaterna information om luciainsamlingen, om kandidattiden, om röstningen och blir presenterade för alla personer som utgör luciamaskineriet. Finlands Lucia är ett samarbete mellan Svenska Yle, Hufvudstadsbladet och Folkhälsan.

Luciainsamlingen görs till förmån för utsatta barnfamiljer, läs mera om insamlingen på www.lucia.fi.

På bilden årets luciakandidater: bakre raden från vänster Julia Wik, Minette Bäckblom, Wilma Rehnström, Elisabeth Diljaj, Jessica Lindholm, främre raden Felicia Holländer, Melissa Sundblad, Nea Lundström, Moa Björklund, Sara Ray. Foto: Jannike Sandström

Röstningen börjar 27.10. Genom att rösta på Finlands Lucia deltar du i insamlingen. Du kan också delta i insamlingen utan att rösta på en kandidat, genom att överföra pengar till ett Luciakonto eller via MobilePay, läs mera på www.lucia.fi.