Publicerad 5.11.2019

Nu kan du samla pengar till luciainsamlingen via Facebook

Nu kan du samla in pengar till Folkhälsans Finlands Lucia-insamling genom att ordna en insamling på Facebook, till exempel i samband med en födelsedag, eller bara för att du vill. Medlen från luciainsamlingen går på olika sätt till Folkhälsans arbete med familjer i utsatta situationer.

När du väljer att starta en insamling på Facebook kan du själv ange vilken summa du har som målsättning att samla ihop. Målsättningen kan fungera som inspiration – du behöver inte nå målet. Du ska också välja hur länge insamlingen ska pågå. Luciansamlingen på Facebook är fortlöpande och är alltså inte knuten till den övriga luciainsamlingsperioden. Givare kan skänka pengar antingen offentligt eller så att bara den som startat insamlingen ser summan och givaren. Pengarna går oavkortat till insamlingen.

Du kan också självmant välja att donera pengar till luciainsamlingen via Facebook genom att gå till Finlands Lucias Facebooksida och donera en valfri summa genom att trycka på knappen ”Skänk en gåva”. 

Medlen från luciainsamlingen går på olika sätt till Folkhälsans arbete med familjer i utsatta situationer.  Här kan du läsa mer detaljerat om vart medlen från luciainsamlingen går.