Publicerad 20.12.2021

Lucia sprider glädje under tiotals besök

Regnet öser ner, men stämningen inne i Folkhälsanhuset i Esbo är varm och förväntansfylld. Några tiotal av husets invånare har tagit plats för att njuta av vacker musik då lucia med följe kommit för att sprida ljus och glädje. Och så träder hon fram, Finlands Lucia 2021 Tilde Polviander och sången klingar i hela matsalen.

Gunnel Johansson och Kerstin Wagner är glada över lucias besök och såg även på luciakröningen i tv.

– Kröningen var perfekt och de sjöng väldigt bra, sade Wagner.

– Intervjun utanför kyrkan var lyckad och det var mycket kloka ord som lucia kom med, sade Johansson.

Även Per-Erik Lindholm följde med kröningen under direktsändning och berättar att han blev rörd av luciaföljets uppträdande.

Gunnel Johansson, Kerstin Wagner och Per-Erik Lindholm såg lucia krönas på tv och uppskattade sången och den fina stämningen.

Lucia besöker under december tiotals ställen, och besöken har planerats och anpassats för att kunna hållas på trygga sätt.

– Det är tråkigt att coronan fortfarande ska ställa till det, men väldigt fint att få uppträda och sprida värme och glädje ändå, det behövs verkligen nu, sade Tilde Polviander.

– Vi önskar er alla en riktigt god jul, avslutade Polviander leende och fick genast ett lika glatt ”Tack det samma!” till svar av publiken. Därefter var det dags för luciaföljet att tillsammans bege sig mot nästa uppträdande för att fortsätta sprida glädje, ljus och värme i den mörka decemberdagen.

Foto: Mikko Käkelä