Publicerad 10.12.2020

Finlands Lucia kommer hem till er alla – här är luciadagens program

I år är allting annorlunda. I stället för att samlas och se Finlands Lucia på olika håll i huvudstadsregionen på söndag kommer Finlands Lucia hem till er alla, i hela Finland.

Följ med direktsändningarna av den stämningsfulla luciamorgonen på Finlands nationalmuseum och den fina luciakröningen i Helsingfors domkyrka den 13 december 2020.

Luciamorgonen sänds med start klockan 9.10 på webbsidorna www.lucia.fi och svenska.yle.fi, samt på Radio Vega och Yle Arenan.

Luciakröningen sänds med start klockan 17.00 på webbsidan www.lucia.fi, Yle Arenan och tv-kanalen Yle Fem. På grund av restriktionerna i huvudstadsregionen är det inte möjligt att följa med evenemangen på plats.

Varmt välkommen med! Koka en kopp kaffe, ta fram en lussebulle och njut av vacker sång och stämning i direktsändning.

Digital välgörenhetskonsert med Finlands Lucia 5.1

Biljetterna till luciakonserten tisdagen den 5 januari 2021 kl. 18.30–19.30 är nu till salu.

Konserten streamas live från Gamla kyrkan i Helsingfors och bjuder på våra mest omtyckta julsånger, både nya och gamla. Förutom Finlands Lucia 2020 Ingrid Enckell medverkar luciakören, Jannike Sandström (musikalisk ledare), Anna Wilkman (pianist) och gästande duon Aléa.

Biljettintäkterna går till luciainsamlingen som görs till förmån för familjer i utsatta situationer. Biljetterna 15/50/100/120 € kan köpas i webbshoppen på adressen www.lucia.fi/konsert.

På grund av coronapandemin kan man endast ta del av konserten via streamingtjänsten.

Köp luciamärken och luciakort på webben

Nu kan du beställa ditt luciamärke och dina luciakort direkt hem till dig. I vår luciashop handlar du enkelt med de vanligaste betalningsmetoderna.

Intäkterna från försäljningen går till luciainsamlingen. Leveranstiden är cirka 1 vecka. Webbshoppen hittar du på adressen www.lucia.fi/shop.

 

Foto: Folkhälsan/Mikko Käkelä