Publicerad 30.8.2021

Vem är Finlands Lucia 2021?

Lucia kommer med hopp, värme och ljus. Lucia står för glädje och medmänsklighet, och lyser upp när det är som mörkast. Vem tycker du borde bära luciakronan i år? Nu är det dags att anmäla kandidaterna.

Nu nomineras luciakandidaterna! 

Vi söker en person som är empatisk och har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituationer. Finlands Lucia är luciainsamlingens frontfigur. De insamlade medlen används för att stöda barnfamiljer som är i en svår livssituation. 

Luciakandidaterna ska ha fyllt 18 år, tala svenska, sjunga bra och vara bekväma med några intensiva veckor med besök och uppträdanden runt om i Svenskfinland. Som kandidat ska du ha möjlighet att delta i de tios dag 25.10.2021, då alla luciakandidater träffas, och kunna ägna dig på heltid åt luciauppdraget från början av december till början av januari.

Traditionellt gör lucia och luciakören närmare 100 besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari. Vi vet inte ännu hur coronaläget kommer att se ut i december i år. Vi arrangerar kröningen och luciabesöken enligt då rådande restriktioner och ser till att de blir ljusa, stämningsfulla och trygga tillställningar, både för luciaföljet och för publiken.

Anmäl dig eller din kandidat

Du kan anmäla dig själv eller någon som du känner, som du tycker att skulle vara lämplig som Finlands Lucia. Om du anmäler någon annan behöver du kandidatens medgivande. Om du anmäler dig själv behöver du en rekommendation från någon som känner dig. Vi behöver också ett foto och en ljudfil med valfri sång.

Anmäl dig eller din kandidat senast 17.10.2021 på sidan www.lucia.fi