Publicerad 20.10.2021

Årets luciakandidater är valda

Årets luciajury, som består av HBL:s chefredaktör Erja Yläjärvi, Yles programledare Nicke Aldén och Finlands Lucia 2017 Anna-Kajsa Edström, har gjort sitt val. De tio luciakandidaterna 2021 kommer från olika håll i Svenskfinland.

Finlands Lucia står i spetsen för en stor, gemensam satsning, där en mångskiftande grupp frivilliga hjälps åt att sprida värme, ljus och glädje under årets mörkaste tid. Årets luciajury sökte kandidater som känner för och verkligen vill ta sig an uppdraget, som är positiva till sin natur och vana sångare.

Finlands Lucia är frontfigur för luciainsamlingen, vars medel används till att stöda barnfamiljer som har det tungt. Luciainsamlingen 2020 inbringade sammanlagt 171 000 euro.

Årets luciakandidater är:

Sandi Bengts - Helsingfors
Anna Hasselblatt - Esbo
Emelie Jungner - Ingå
Tilde Koroleff - Jomala
Cecilia Lasén - Purmo
Denjah Leinson - Esbo
Astrid Lindholm - Degerby
Tilde Polviander - Mariehamn
Anna-Matilda Rosendal - Raseborg
Ronja Vinberg - Esbo

Juryn har valt de tio kandidaterna bland de förslag som skickats in. Luciakandidaterna presenteras mer ingående 31.10, då också röstningen inleds. I samband med att du röstar på Finlands Lucia deltar du i luciainsamlingen. Du kan också delta i insamlingen utan att rösta på en kandidat, genom att överföra pengar till ett luciakonto eller via MobilePay. Läs mera om Finlands Lucia och luciainsamlingen på www.lucia.fi.

 

Text: Johanna Savander
Foto: Hanna Rundell