Publicerad 6.11.2020

Undervisningsminister Li Andersson kröner Finlands Lucia 2020

Finlands Lucia 2020 kröns av undervisningsminister Li Andersson. Årets luciafirande blir annorlunda än det vi är vana vid, men också i år – och speciellt i år – är kröningen ett stämningsfullt tillfälle fyllt av ljus och glädje.

Årets luciakrönare Li Andersson är inne på sin andra period som riksdagsledamot och arbetar som undervisningsminister sedan sommaren 2019.

Luciatraditionen innebär ljus och glädje under årets mörkaste period, men lucia är också en insamling. Medlen från luciainsamlingen används för att stöda familjer som kämpar med en tung vardag, vilket i år är speciellt viktigt.

Finlands Lucia 2020 kröns söndagen den 13 december kl. 17 i domkyrkan i Helsingfors. På grund av rådande läge är kyrkan inte öppen för publik, men liksom tidigare år sänds kröningen på tv. Mera information om anpassningarna till coronasituationen hittar du på webbplatsen www.lucia.fi.

Just nu pågår röstningen på de tio luciakandidaterna. Bekanta dig med årets kandidater, läs mer om insamlingsändamålen och delta i insamlingen på Finlands Lucias webbplats www.lucia.fi.

Foto: Helena Heiskanen / Undervisnings- och kulturministeriet