Publicerad 18.12.2020

Julstämning genom skärmarna

Finlands Lucia Ingrid Enckell och luciakören framförde sin sedvanliga julhälsning åt republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio virtuellt.

Finlands Lucia med följe har traditionellt framfört sin julhälsning till presidentparet på Talludden. I år blev det inget julbesök, men lucia kunde ändå sprida ljus, glädje och julstämning på distans.

Ingrid Enckell gladdes över möjligheten att få framföra julhälsningen till president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio även ett år som detta.  

– Det var en ära att få träffa presidentparet och framföra vår julhälsning virtuellt, det var en genuin och trevlig tillställning.

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio mottog i år virtuella julhälsningar av bland annat forststuderande, Korpo Kulturgille samt av djur- och naturskyddsföreningar.

I vanliga fall gör Finlands Lucia omkring hundra besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari. I år är det mycket som är annorlunda, så även lucias uppträdanden. Lucia och tärnorna gör liksom tidigare många besök, men i år sker de utomhus med ordentliga avstånd eller på distans.

 

Luciainsamlingen till förmån för utsatta barnfamiljer pågår till slutet av januari 2021. Läs mera och delta på www.lucia.fi.

Foto på presidentparet: Jon Norppa/Republikens president kansli

Foto på lucia med tärnor: Mikko Käkelä